Sreda 06.06.2012.
16:45
Vestionline - Foto:

Božen Žumbor pomaže Božiloviće

Gordana Božilović sa ćerkom Aleksandrom

Božen se nalazi na službenom putu u Holandiji. Čitajući "Vesti", videla je tekst o teškoj situaciji u kojoj se ova porodica nalazi pa je dala nalog da njeni iz Beograda uplate novčanu pomoć.

Po povratku u Beograd otići će i odneti lično garderobu i drugih stvari kako bi pomogla Božiloviće. 

Odmah priskočila u pomoć porodici Božilović: Božen Žumbor
 

Kontakt adresa

 

Svi plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu porodici Božilović koja sa 8.000 dinara mesečno jedva sastavlja kraj s krajem, mogu stupiti u kontakt s njima i dogovoriti se o načinu slanja pomoći. Adresa je: Gordana Božilović, selo Lepenica, 17 510 Vladičin Han ili putem telefona: +381 61 194 11 85. Na usluzi je i Redakcija "Vesti".

Inače ova porodica živi u trošnoj starinskoj kući, čiji su temelji od kamena kao prirodna zaštita od iznenadnih obilnih kiša i bujica, a krov je na više mesta nagnut. U martu je umro njihov Dragan, sin, suprug i otac u 51. godini života. Od tada su smanjeni i njihovi mesečni prihodi koji su im omogućavali puku egzistenciju.


Sada nemaju prava na njegovu penziju, deca imaju samo pomoć od 8.000 dinara, taman za lekove 21-godišnjoj Kristini i za put 15-godišnjoj Aleksandri do škole i natrag. Da im nije dobrih komšija, kako kažu, ne bi preživele. Deci daju i da nešto obuku, kad preostane od njihove.

Majka Gordana je punih 20 godina radila u Delišesu u Vladičinom Hanu, ali je nakon privatizacije ostala bez posla, a drugi ne može da nađe. Zato njih četiri često jedno jelo jedu i po tri dana. Baka Kruna, koja je ušla u osmu deceniju života, boluje od dijabetesa, zbog čega mora da prima insulin. Trbalo bi da je i na posebnom režimu ishrane, ali jede šta ima i kada ima. Crni oblak se nadvio nad njihovom trošnom kućom, a tračka svetlosti ni na vidiku nije bilo dok se priča o njima nije našla na Humanitarnom mostu.

2024 © - Vesti online