Četvrtak 07.06.2012.
08:00
Večernje novosti

Punjeni plavi patlidžan

 Da vam pođe voda na usta
 

Za 4 osobe: 4 manja plava patlidžana, 4 paradajza, 4 fileta inćuna iz ulja, kašika mariniranih kapara, 120 g kačkavalja, čen belog luka, dve. tri grančice bosiljka, kašičica sušenog origana, maslinovo ulje, so i crni biber u zrnu.


Patlidžane operite, zasecite nožem po širini na nekoliko mesta, trudeći se da sačuvate peteljku. Svaki usek malo rastvorite, posolite i patlidžane položite na upijajući papir tako da useci budu okrenuti nadole i ostavite sat vremena da se dobro ocede.

Paradajz isecite na kolutove i takođe ostavite da se ocedi. Pomešajte oceđene i usitnjene kapare i inćune, dodajte origano i seckani beli luk i promešajte. Na svaki kolut paradajza nanesite malo ove mešavine i naizmenično sa kačkavaljem isečenim na tanke šnite uglavljujte u useke u plavom patlidžanu.

U poneki usek ubacite i po listić, dva bosiljka. Patlidžane po dužini probodite štapićima za ražnjiće da tokom pečenja sprečite otvaranje useka. Ređajte u pleh, pospite maslinovim uljem, posolite i pobiberite i pecite 40 minuta u zagrejanoj rerni na 160 stepeni.

2024 © - Vesti online