Sreda 06.06.2012.
11:54
Beta

Ahmetović: SDP uvodi kriminalce u vlast u BiH

Ahmetović: SDP uvodi kriminalce u vlast u BiH
 

"Svugde u svetu je na delu borba protiv kriminala i korupcije, a kod nas, u BiH, samo su zamenjene teze - oni ulaze u institucije. To želi lider SDP-a Zlatko Lagumdžija i morat će objasniti građanima", rekao je Ahmetović, piše sarajevsko Oslobođenje.

Podsećamo da je predsednik Socijaldemokratske pratije BiH (SDP) Zlatko Lagumdžija prošle sedmice zatražio raskid koalicije sa SDA i smenu ministara iz te stranke na svim nivoima vlasti.

Lagumdžija je kao razlog raskida koalicije sa SDA naveo što ta stranka prošle sedmice nije glasala za usvajanje budžeta za ovu godinu.

Za novog koalicionog partnera, SDP je na mesto SDA izabrao lidera opozicije - Savez za bolju budućnost (SBB).

Mesto ministra sigurnosti BiH Sadika Amhetovića iz SDA uskoro će preuzeti vlasnik novinske kuće Avaz i biznismen Fahrudin Radončić, koji je predsednik SBB.

SDA će sada iz vlasti preći u opoziciju, a SBB iz opozicije u vlast. SDA je najavila da se neće povući sa ministarskih mesta "na koje ih je birao narod, a ne SDP", a lidera SBB-a Fahrudina Radončića SDA optužuje da je u vezi sa Naserom Keljmendijem koji je nedavno stavljen na američku "crnu listu" zbog kriminala.

2024 © - Vesti online