Sreda 06.06.2012.
11:42
Večernje novosti

Valjevo: Mesar se spalio pored auta

Mesto na putu Valjevo-Bajina Bašta gde je pronađeno telo Saše Jezdića

U selu Kunice, blizu brane i budućeg akumulacionog jezera "Rovni", u utorak je pronađeno poluugljenisano telo Saše Jezdića (49), suvlasnika mesare "Giconi" iz Valjeva. Istraga je pokušala da utvrdi da li se radi o ubistvu, ili samoubistvu samospaljivanjem. Obdukcija je potvrdila da je ipak reč o samoubistvu.

Na sajtu firme "Giconi" piše da je osnovana 1994. godine, kao samostalna zanatska radnja. Sa proizvodnjom suvomesnatih proizvoda počela je 2000. godine, kada je promenjena i vlasnička struktura. "Giconi" je na Novosadskom sajmu dobijao zlatne, srebrne i bronzane medalje za kvalitet proizvoda.

Telo je pronašao žitelj Kunica, svega pedesetak metara od magistralne saobraćajnice Valjevo - Bajina Bašta, i odmah pozvao policiju. Nedaleko odatle, policija je pronašla i automobil "pikap" na kojima je oznaka mesare "Giconi", kojim se, istraga pretpostavlja, Jezdić dovezao.

- Prizor je bio stravičan, pored puta je bilo gotovo potpuno spaljeno telo - priča jedan od očevidaca. - Ovako nešto se ne pamti u našem kraju.

Porodica je, saznajemo, Jezdićev nestanak prijavila u ponedeljak, ali ga već više dana pre toga nisu viđali. Uviđaj su obavili kriminalistički inspektori Policijske uprave u Valjevu.

- Uočeni određeni tragovi koji su upućivali na to da bi moglo biti reči o isceniranom samoubistvu, a zapravo ubistvu, odbačeni su posle prvih obdukcionih nalaza, prema kojima je Saša Jezdić sam sebe spalio - kaže izvor blizak istrazi. - Razlozi za samoubistvo nisu još poznati s obzirom na to da pokojnik iza sebe nije ostavio nikakvu oproštajnu poruku. Takođe, nije poznato da li je iza sebe eventualno ostavio dugove, ili je neko njemu dugovao novac.

2024 © - Vesti online