Sreda 06.06.2012.
14:20
D. Dušanić - Vesti

"Lepotice" bez fotošopa

I JA SAM INDIRA: Pevačica bez šminke
 

Poslednja u nizu je Indira Radić koja je na svom Fejsbuk profilu objavila fotografiju odmah posle buđenja, bez šminke, pa i pre umivanja i pranja zuba. Valjda da pokaže kako je prirodno lepa, iako je dobro zagazila u petu deceniju života.

SEBI UVEK LEPA: Slavica Ćukteraš
 

Isto je uradila i Slavica Ćukteraš, ali je ona u prvi plan stavila bujno poprsje i svog mačka, dok je Seka Aleksić želeći pošto-poto da dokaže kako njoj nije potrebno ulepšavanje u fotošopu, na internet stavila svoju sliku u pidžami.

A, sve je počelo pre nekoliko meseci kada se nakon isteka kućnog pritvora i skidanja elektronske narukvice sa noge na prozoru svoje vile na Dedinju uvek sređena Ceca Ražnatović pojavila bez šminke i u kućnom ogrtaču, što su zabeležili i brojni fotografi okupljeni oko njenog doma. Ubrzo su i druge pevačice odlučile da pokažu svoju prirodnu lepotu, a Emina Jahović je otišla korak dalje pa se slikala znojava u teretani, poput srpske snajke Adrijane Lime koja je na ovaj način promovisala zdrav život i prirodan izgled.

Pevačice očigledno nemaju mere, pa idu iz krajnosti u krajnost - ili su toliko ulepšane i prošle kroz fotošop da ih ni najbliži ne prepoznaju ili javnosti na uvid stavljaju sve, pa i bore. Treba li publika da zna kako izgledaju pevačice bez šminke i gde nestade doza glamura koja je nekada okruživala zvezde.

Seka Aleksić

- Osoba sam koja privatno ne voli da se šminka, ali izlazak na scenu je već nešto drugo, tada sam skockana od glave do pete. Ipak je ovo šou-biznis, neka vrsta čarolije, mora se na bini zasijati punim sjajem, uz dobar glas priuštiti publici i lep vizuelni efekat, dozu glamura. Javne ličnosti moraju da vode računa o svom izgledu u svakom trenutku, a najvažnije je da budu pristojne i vaspitane. I naravno, u svemu treba imati meru, to je od krucijalnog značaja - smatra Snežana Đurišić, koja je protivnik da se privatnost deli sa publikom na društvenim mrežama.

Jelena Broćić se drži zlatnog pravila šminkanja - manje je bolje i toga se pridržava privatno i profesionalno na sceni.


 

OPUŠTENO KOD KUĆE: Ceca Ražnatović

- Publika me lako prepoznaje na ulici, u prodavnicama, u restoranu, jer nema velike razlike od Jelene pevačice i one koja je van scene. Ipak, niko od nas nije bajnog izleda kada se probudi, pomalo otečen, raščupan, i smatram da se takav ne treba ni prikazivati pred ljudima. Zašto bih onda objavljivala takve fotografije, kad ne želim ni da me najbliži vide u takvom svetlu. To je stvar ličnog opredeljenja, ali ja nisam u tom filmu - kaže Jelena.


 

Težak je naš posao


- Radila sam i sticala naklonost publike još od vremena kad narod nije imao u kućama ni pošteni televizor, a kamoli računare. Ista sam i sa šminkom i bez nje, jedino mi svi kažu da sam u prirodi mršavija. Ja nemam vremena da sa mužem na miru popijem kafu od obaveza, a kamoli da sedim i kuckam poruke po Fejsbuku. Znate, mnogi su se pojavili na estradi, bili jedno vreme interesantni, ali brzo nestadoše. To su instant karijere, kratkog daha, a Verka je bila tu i biće je još! Težak je naš posao, zahteva mnogo snage, čeličnih živaca, kao i dobre volje - kaže Vera Matović.

2024 © - Vesti online