Sreda 06.06.2012.
07:17
Večernje novosti

Vrbovali mladiće da postanu robovi

Foto: Ilustracija

Umesto branja grožđa u Švajcarskoj, devetnaestogodičnji I.D. morao je za svoje "poslodavce" u Italiji da radi razne kriminalne poslove. Jovan J. je devetnaestogodišnjaka vrbovao preko oglasa u novinama, obećavajući mu posao u Švajcarskoj.

Umesto toga devetnaestogodišnji I. D. dospeo je u Italiju, gde je za potrebe "poslodavaca" radio razne kriminalne poslove, od prosjačenja do sitnijih ili krupnijih krađa po prodavnicama, restoranima i drugim objektima.

Kako saznaju "Novosti", preuzela ga je ekipa ljudi stacioniranih u Milanu, oduzeli su mu lične isprave, a nakon toga je, uz pretnje i primenu sile, za njih morao da "odradi" razne kriminalne i sumnjive poslove.

U kragujevačkoj policiji kažu da je reč o organizovanoj grupi ljudi, povezanih u klan koji preko oglasa vrbuje uglavnom mlađe ljude koji kasnije postaju njihovi "robovi".

Obećavaju dobru zaradu, na "legalnim" poslovima, a lakoverne potom očekuje pakao.

Osumnjičeni Jovan J. priveden je istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu, koji mu je posle saslušanja odredio pritvor. U policiji kažu da se traga i za drugim osobama za koje se sumnja da su u saizvršilaštvu počinili ovo krivično delo, ali da se one trenutno nalaze u Italiji, gde imaju prijavljeno boravište.

2024 © - Vesti online