Utorak 05.06.2012.
21:11
Vestionline, Beta

"Orlovi" izgubili i od Švedske

Borben meč u Stokholmu

Strelci za Švedsku koja će od 8. juna učestvovati na Evropskom prvenstvu, bili su Ola Toivonen u 23. i Zlatan Ibrahimović iz penala u 51. minutu, dok je gol za Srbiju postigao Neven Subotić u 27.

Vodeći gol za Švedsku igrač PSV Ajndhovena dao je posle kornera i loše reakcije golmana Branimira Aleksića. Debitant na golu Srbije ispustio je loptu pošto se sudario sa Nemanjom Tomićem, a Toivonen je sa pet metara pogodio mrežu.

Na izjednačenje se nije čekalo dugo, a egzekutor je bio Neven Subotić koji je loptu smestio u mrežu udarcem glavom, takođe posle kornera.

Drugi gol za Švedsku postigao je Zlatan Ibrahimović, pošto je prethodno Damir Kahriman oborio Toivonena. Kahriman je u poluvremenu zamenio Aleksića na golu Srbije, a u finišu meča istakao se sa nekoliko dobrih odbrana.

Izabranici selektora Siniše Mihajlovića u 36. minutu postigli su još jedan gol, ali je on poništen zbog faula Dejana Lekića. 

Reprezentaciji Srbije ovo je bio treći meč na turneji pod vođstvom novog selektora, a u prethodna dva poraženi su od Španije i Francuske, oba puta sa 0:2.

Fudbaleri Srbije su večeras, međutim, pored postignutog gola stvorili još nekoliko dobrih šansi, posebno u prvom poluvremenu. Jednu od najboljih prilika imao je kapiten Zoran Tošić u 14. minutu, kada je posle kontranapada i dodavanja Darka Lazovića, šutirao je iz prve sa oko 11 metara, ali pravo u golmana Isaksona.

U drugom poluvremenu tempo u igri gostujuće reprezentacije je opao, dok su Šveđani imali nekoliko prilika za gol.

Reprezentaciji Švedske ovo je bila poslednja provera pred EP u Poljskoj i Ukrajini. Oni će se takmičiti u Grupi D sa Ukrajinom, Francuskom i Engleskom.

2024 © - Vesti online