Utorak 05.06.2012.
20:23
Vestionline, Beta

Novak spasao meč lopte i pobedio Congu

Opet meč za infarkt - Nole

Đoković će u polufinalu igrati protiv Rodžera Federera iz Švajcarske koji je pobedio Argentinca Huana Martina del Potra sa 3:2, iako je gubio sa 0:2 u setovima.

Teniser iz Srbije je meč odlično počeo i ubedljivo dobio prvi set sa 6:1 posle samo 22 minuta igre.

Nastavio je dobru igru i u drugom setu, pa je već u prvom gemu oduzeo protivnikov servis. Posle 3:1 za Đokovića, Conga je iskoristio nekoliko Novakovih grešaka i uz veliku podršku publike došao do izjdnačenja 4:4. Conga je u 12 gemu drugog seta pri rezultatu 6:5 napravio novi brejk, pošto je realizovao treću set loptu za izjednačenje u setovima.

U trećem setu Đoković je opet prvi došao do brejka i poveo sa 2:1, ali je Conga veću sledećem gemu izjednačio na 2:2. Posle velike borbe, Conga je na identičan način ponovo dobio set brejkom u 12 gemu - 7:5. 

Francuz je u četvrtom setu imao četiri meč lopte pri rezultatu 5:4 i 6:5, ali je Đoković uspeo da ostane koncentrisan i posle taj-brejka izjednači na 2:2. U taj-brejku teniseri su poene osvajali u serijama, a uspešniji je bio srpski igrač sa 8:6.

Odlučujući set Đoković je rešio u svoju korist pošto je napravio brejk u drugom i šestom gemu za ubedljivih 6:1.

Novak je prošle godine na Rolan Garosu stigao do polufinala koje je izgubio od Rodžera Federera. Trofej brani Španac Rafael Nadal.

Zimonjić i Ljodra bez polufinala Rolan Garosa

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Francuz Mikael Ljodra nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Rolan Garosa u konkurenciji dublova, pošto su pri rezultatu 4:6, 1:2 predali meč Pakistancu Aisamu Ul Haku Kurešiju i Holanđaninu Žan-Žulijenu Rožeru.

 

Zimojić i Ljodra su bili postavljeni za treće nosioce, ali u polufinale su se plasirali Kureši i Rožer koji će u duelu sa braćom Brajan imati priiku da ostvare najveći uspeh u karijeri.

2024 © - Vesti online