Utorak 05.06.2012.
12:16
P. Živković

Bodurov prvi na listi želja

Nikolaj Bodurov

Nikad mirniji dani u Partizanu. Kancelarija sportskog direktora Ljubiše Tumbakovića je konstantno prometna, ali igrački kadar crno-belih i dalje je nepromenjen.


Postoje različite informacije oko fudbalera koji bi mogli da dođu put Humske, a tačna je da u taboru aktuelnog šampiona žele Bugarina Nikolaja Bodurova, koji sa Ivanom Ivanovim čini tandem štopera u njihovoj nacionalnoj selekciji.


Njegov klub Liteks, navodno, traži obeštećenje od 400.000 evra, a situacija će biti poznata u narednih nekoliko dana. Dovođenje Bodurova značilo bi i da Partizan odustaje od Tomislava Pajovića iz Rada, iako je taj transfer bio praktično dogovoren. Trener Vermezović insistira na iskusnom štoperu, a izbor je očigledno pao na Bodurova.


Za Partizan se "vezuje" i jedan Afrikanac. Kako prenosi specijalizovani fudbalski sajt Kik-of, krilni napadač Maricburg Junajteda Feliks Obada planira da napusti klub.


"Jedan lokalni klub je već poslao ponudu za Obadu, ali on želi da ode u inostranstvo. Ozbiljno je zainteresovan tim iz Srbije", objasnio je predsednik Maricburga Faruka Kadodi.


Obada ima 22 godine, igra po desnoj strani, a u Južnu Afriku je došao pre četiri i po godine. Tada je postao član Tanda Rojal Zulua. Pre izvesnog vremena želeo je da ga dovede i tim Kajzer Čifsa na čijoj klupi je sedeo Vladimir Vermezović, koji je sada trener Partizana. Iako ime kluba iz Srbije u izjavi nije izričito navedeno, nema sumnje da je reč o Partizanu. Prema proceni Transfermarkt.de Obada vredi 250.000 evra.

Na prozivci 35 fudbalera


Crno-beli sledeće nedelje počinju pripreme za novu sezonu. Trener Vermezović će, kako trenutno stoje stvari, na raspolaganju imati 35 fudbalera. Planira da svima ukaže priliku, a poziv su dobili i momci iz Teleoptika Jojić, Aškovski, Mitrović i Ivković. Sa pozajmice se vraćaju golman Živković i Aleksandar Davidov. U prelaznom roku Partizan je angažovao Branka Pauljevića i Mohameda Zabiju, a iz kluba je otišao jedino Lamin Dijara (prešao u Antalijaspor).

2024 © - Vesti online