Utorak 05.06.2012.
09:32
Srna

"Bez pregovora sa SNS"

Iz kruga potencijalnih partnera DS-a u Vojvodini isključeni SNS, SRS i DSS: Bojan Pajtić
 

"Već od danas DS počinje pregovore sa koalicionim partnerima i očekujem da će nova pokrajinska vlada, kao i novi saziv Skupštine biti formirani do kraja ovog meseca", rekao je Pajtić koji je i predsednik odlazeće vojvođanske Vlade.

On je dodao da su iz kruga potencijalnih partnera DS-a u Vojvodini isključeni SNS, SRS i DSS.

Prema njegovim rečima, DS će ući u formiranje široke koalicije, uprkos činjenici da će imati gotovo polovinu od ukupno 120 poslanika u novom sazivu vojvođanskog parlamenta.

"Takva široka koalicija omogućiće da i nova vlada Vojvodine, kao prethodna bude stabilna i uspešna, ali i da ima širu podršku kako političkih subjekata, tako i građana Vojvodine za ono što bude činila", rekao je Pajtić novinarima u Novom Sadu.

On je istakao da će prioriteti razgovora sa koalicionim partnerima vojvođanskih demokrata biti program nove vlade Vojvodine.

"Novu pokrajinsku vladu vidim kao instrument razvoja Vojvodine. Ona mora, kao i prethodna, da se dominatno bavi otvaranjem novih radnih mesta i privlačenjem stranih investicija", naveo je na kraju Bojan Pajtić, koji će, najverovatnije i naredni, treći mandat zaredom biti predsednik Vlade Vojvodine.

Poslanička grupa DS-a imaće u novom sazivu Skupštine Vojvodine 59 poslanika, dok će drugoplasirana SNS imati 22 poslanika.

2024 © - Vesti online