Sreda 20.01.2010.
18:08
Tanjug

Poraz Radničkog u Podgorici

Sa ta dva boda Budućnost se probila do trećeg mesta u regionalnom takmičenu, dok je Radnički sa učinkom od sedam pobeda i deset poraza ostao na desetoj poziciji.

Budućnost je opravdala ulogu favorita i bez većih problema stigla do 11. pobede u NLB ligi, koja je ostavja u trci za plasman u plej of i Evrokup, dok Radnički ovim, na neki način planiranim porazom, nije pokvario plasman na tabeli.


Domaćini su već u prvoj četvrtini stekli prednost od devet koševa i ispostavilo se da im je to bilo dovoljno za pobedu. U nastavku utakmice Budućnost je tek povremeno povećavala tu razliku, ali bi potom smanjivala tempo.

U poslednjoj četvrtini malobrojni gledaoci u "Morači" videli su seriju grešaka i promašaja igrača oba tima i na kraju je sve završeno zasluženom pobedom Podgoričana.

U narednom kolu Radnički će u subotu 23 januara u Kragujevcu igrati protiv Crvene zvezde, koju je pobedio u prvom meču u Beogradu. 

Utakmica je odigrana u hali "Morača" pred oko 1.000 gledalaca, a sudili su Obradović, Zurapović i Jovanić (svi iz BiH).
Budućnost: Gordić 5, Popović 8, Simonović 20, Otašević 6, Dragićević 5, Vitkovac 14, Šehović 12, Barović, Ljubičić, Maraš 9.
Radnički: Aleksić 3, Milosavljević 18, Vuksanović 17, Mijatović 2, Urazmanov, Pantić 7, Čakarević 14, Šepa, Veljović, Kotiševski 2, Kljajević 4, Brkić.

2024 © - Vesti online