Ponedeljak 04.06.2012.
13:47 >> 16:26h
Vestionline, Beta

RG: Janko izgubio od Almagra u tri seta

Meč između Tipsarevića i Almagra odigran je na terenu "Suzan Lenglen"
 

U prvom setu Janko je prvi napravio brejk, ali nije uspeo da ga sačuva. Almagru je u drugom i trećem setu bio dovoljan samopo jedan brejk sa meč privede kraju.

Almagro je u prva tri kola pobeđivao redom Lorencija, Bagdatisa i Majera bez izgubljenog seta i postavljen je za 12. nosioca na Rolan Garosu. On će se u četvrtfinalu sastati sa pobednikom iz duela zemljaka Rafaela Nadala i Argentinca Huana Monaka.

U karijeri je osvojio 12 turnira, pre godinu dana je bio deveti na ATP listi, a na Rolan Garosu je 2008. i 2010. godine stizao do četvrtine finala.

Na startu meča Tipsarević je posle oko 10 minuta igre uspeo da osvoji prvi gem na svoj servis da bi potom napravio brejk i u sledećem gemu poveo sa 3:0. Ipak, od tog trenutka Almagro je zaigrao agresivnije i dobrim servisom uz veliki broj direktno osvojenih poena uspeo da preokrene rezultat. On je pri rezultatu 4:4 napravio drugi brejk i u sledećem gemu na svoj servis stigao do prednosti.

Drugi set bio je odlučen u sedmom gemu, kada je Almagro opet uspeo da oduzme servis Tipsareviću i do kraja tog dela meča dobrom igrom poveo sa 2:0.

Na sličan način Španac je dobio i treći set, ali je ključni brejk napravio u petom gemu, pa je za dva sata i 13 minuta došao do plasmana u osam najboljih.

Uz njega su se među osam najboljih za sada plasirali Novak Đoković, Rodžer Federer i David Ferer.

2024 © - Vesti online