Ponedeljak 04.06.2012.
12:52 >> 19:12h
Beta

Nigerija: Avion pri padu ubijao ljude na zemlji

U avionskoj nesreći juče su poginula sva 153 putnika i člana posade, a zvaničnici iz civilnih vazduhoplovnih vlasti i agencije za vanredne situacije izjavili su da još nije poznato koliko je stradalo ljudi koji su bili na zemlji.

Otkazali motori!

Uzrok avionske nesreće u Lagosu, u kojoj je poginulo najmanje 153 ljudi, jeste otkazivanje motora letelice, saopštile su danas nigerijske vlasti najavljujući da će raditi na poboljšavanju bezbednosti u avionskom saobraćaju.

Posada aviona "poslala je poziv za pomoć pošto su dva motora prestala da rade", neposredno pre nego što se letelica srušila, naveli su zvaničnici, ne precizirajući uzrok kvara.

Spasilačke ekipe su tokom noći tragale za preživelima i gasile požare koji su izbili na mestu nesreće.

Avion aviokompanije "Dejna" tipa MD 83 leteo je od nigerijske prestonice Abudže do Lagosa, a pri sletanju je udario u zgradu koja se nalazi u kvartu Idžu, odmah pored aerodroma.

Nigerijska vlada je objavila da trenutno u potpunosti radarski pokriva celu državnu teritoriju. U Nigeriji su, međutim, česta isključenja struje, a i aerodromski generatori se ponekad kvare, što dovodi do gašenja radarskog sistema.

Jučerašnja nesreća je bila najveća tragedija u Nigeriji u poslednje dve decenije.

2024 © - Vesti online