Ponedeljak 04.06.2012.
10:03
Kurir

Behrami: Miha je veliki!

Siniša mi je uvek pružao podršku - Valon Behrami

Fudbaler Fiorentine Valon Behrami mnogo poštuje selektora Srbije Sinišu Mihajlovića. Švajcarski reprezentativac rođen u Kosovskoj Mitrovici pre nekoliko dana boravio je u Prištini i albanskim novinarima objasnio koliko je Mihajlović zaslužan za njegovu karijeru u Seriji A.

Siniša Mihajlović (43) doveo je Valona Behramija (27) iz Vest Hema u Fiorentinu krajem januara 2011. godine za pet miliona evra.

"Kada sam dobio ponudu Fiorentine, odmah sam pozvao oca i rekao mu da me traži srpski trener. On me je posavetovao rekavši: 'Prošlost ostavi u prošlosti'.

Kad sam stigao u Firencu, Siniša mi je pružio ruku i pitao me da li znam srpski. Odgovorio sam mu da ne znam, a on mi je samo rekao: 'Znaš da pobeđuješ', rekao je Valon Behrami i dodao:

"Posle mog potvrdnog odgovora počeli smo da gajimo međusobno veliko poštovanje. Uvek mi je pružao podršku i bio bih presrećan kada bih ponovo radio sa njim. Čujemo se redovno telefonom, iako Miha više nije trener Fiorentine".

Albanske novinare s Kosova i Metohije zanimalo je da li bi Behrami prihvatio da za tu nepriznatu reprezentaciju igra prijateljske utakmice ako dobiju dozvolu FIFA.

"Prijateljske utakmice su dobra stvar, ali za mlade igrače s Kosova. Ne verujem da je pravi trenutak za mene. Sudbina je htela da obučem dres Švajcarske, koja mi je mnogo dala, a u sledećim kvalifikacijama igraću protiv Albanije", kazao je Behrami.

2024 © - Vesti online