Nedelja 03.06.2012.
22:29
Beta

Pogledajte kraljevski defile Temzom

U živopisnom podsećanju na slavnu pomorsku istoriju Britanije, flota od malih čamaca i jedrenjaka, brodića na vesla i parobroda, dužine 11 kilometara, prodefilovala je Temzom, predvođena kraljevskom barkom.

Povorku, poslednji javni dogadjaj u okviru četvorodnevnih proslava u čast 60-godišnje vladavine Elizabete Druge, pratilo je sa obala Temze, prema procenama organizatora, oko 1,25 miliona ljudi.

Kraljica (86) bila je u pratnji, supruga princa Filipa, svojih unuka, princa Vilijama u uniformi kraljevskih vazduhoplovnih snaga i njegove supruge vojvotkinje od Kembridža, u crvenoj haljini Aleksandra Mekvina, i princa Harija.

U okviru kraljičinog dijamantskog jubileja, danas je širom zemlje održano i hiljade uličnih zabava, a jednoj od njih prisustvovali su i kraljičin sin princ Čarls i njegova žena Kamila.

Proslava dijamantskog jubileja kraljice počela je u subotu, kraljičinim danom na konjskim trkama, a završiće se u utorak, verskom službom u Katedrali Svetog Petra, procesijom kočija ulicama Londona, i kraljičinim pojavljivanjem sa svojom decom, unucima i praunucima na balkonu Bakingemske palate.

2024 © - Vesti online