Nedelja 03.06.2012.
19:36
RTS

"Slavonski Obama" zasenio premijera

Vladajuća Socijaldemokratska partija izabrala je na stranačkoj konvenciji rukovodstvo, a predsednika Zorana Milanovića su, kao jedinog kandidata, članovi SDP-a izabrali pre tri nedelje.
 

Jimoks Ajibola Akiniemi, delegat hrvatskog SDP-a
 

Hrvatski mediji, međutim, kao zanimljivost sa konvencije prenose to što je tamnoputi delegat Jimoks Ajibola Akiniemi dobio veći aplauz nego predsednik stranke Zoran Milanović.

"Puno zlo su napravili Hrvatskoj, puno, puno zlo. Danas naš predsednik muka Isusova muči", rekao je u svom govoru "slavonski Obama", kako ga u šali nazivaju hrvatski mediji. Akiniemi, koji je predstavnik SDP-a u Ivanokovu, došao je iz Nigerije pre 30 godina.

Akiniemi je poželeo Milanoviću puno snage i sreće u radu.

Zoran Milanović je delegatima poručio da "bez srca nema promena, nema menjanja Hrvatske ni Evrope". Milanović je poručio da će za promene koje slede biti potreban hladan severnjački razum, ali i južnjačka energija, ingenioznost i pravo na grešku.

"U Evropi nema raznolike države kao što je Hrvatska. Tako mala, a tako različita. Pogledajte samo te dijagonale: Istra, Slavonija, Međumurje, Dubrovnik", rekao je Milanović.

U Evropi nema raznolike države kao što je Hrvatska. Tako mala, a tako različita: Milanović
 

Inače, delegati za članove Predsedništva nisu izabrali neke od ministara u vladi premijera Milanovića, kao ni dva potpredsednika Sabora. Nisu izabrani ministar uprave Arsen Bauk, ministar rada i sistema penzija Mirando Mrsić, ministar nauke i obrazovanja Željko Jovanović i vicepremijer i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić.

Novih četvoro potpredsednika su Rajko Ostojić, ministar zdravlja, bivši ministar saobraćaja Zlatko Komadina, vicepremijerka i ministarka za socijalno staranje Milanka Opačić i Gordan Maras, ministar preduzetništva. Nakon izbora radnih tela konvencije, delegatima SDP-a se obratio i potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac.

2024 © - Vesti online