Nedelja 03.06.2012.
17:38
Vestionline, Beta

RG: Novak u četvrtfinalu nakon maratona

Teškom mukom do pobede nad Sepijem - Novak Đoković

Meč u Parizu trajao je četiri sata i 20 minuta, a prvi teniser sveta do pobede je došao iako je gubio sa 2:0 u setovima.

Sepi je dobrom igrom protiv Đokovića potvrdio da se nalazi u odličnoj formi, pošto je na najnovijoj svetskoj rang listi ostvario najbolji plasman u karijeri, 25. mesto, a osmina finala Rolan Garosa mu je naveći uspeh na Gren slem turnirima.

Đoković je dobro počeo meč, ali je "stao" posle prednosti od 3:0 u prvom setu i Italijan je sa dva osvojena brejka došao do vođstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu viđena je izjednačena igra, a Sepi se bolje snašao u taj-brejku i na set loptu na servis srpskog igrača došao do prednosti od 2:0.

Dvojica tenisera su u trećem setu nastavili nesigurno da serviraju, a nešto bolji bio Novak koji je uzeo četiri brejka, naspram dva Sepija. Srpski teniser je tako sa 6:3,a potom i 7:5 uspeo da izjednači na 2:2 u setovima.

U odlučujućem, petom setu, prvi teniser sveta uspeo je pri vođstvu sa 3:2 u gemovima da oduzme servis Sepiju i privede meč kraju u svoju korist.

Đoković će u četvrtfinalu Rolan Garosa igrati protiv pobednika duela između Francuza Žoa Vilfreda Conge i Stanislasa Vavrinke iz Švajcarske.

2024 © - Vesti online