Nedelja 03.06.2012.
15:41
Kurir

Pešić: Muto, sve ti opraštam!

Nisam nikog vrbovao - Kari Pešić

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je da oprašta Miroslavu Nikoliću teške reči koje je izrekao na njegov račun. Naime, trener Radničkog je posle meča majstorice polufinala KLS, koji je dobila Zvezda u Kragujevcu (76:71), optužio Pešića da je vrbovao Stivena Markovića.

"Sve sam rekao posle meča protiv Radničkog. Muta je slagao i stojim iza toga. Ne dolikuje treneru kakav je Nikolić da iznosi takve neistine. Ali stvarno ne želim da se više bavim takvim stvarima", rekao je Pešić za Kurir i dodao:

"Mislim da nije korektno da Nikolić iznosi laži o meni i mojim igračima. Ipak, sve mu opraštam i stvarno ne razmišljam o tome da li će me pozvati telefonom ili ne. Na njemu je da odluči da li će se izviniti".

Pešić u prvi plan stavlja plasman Crvene zvezde u finale Superlige.

"Naporno smo radili i to se sad isplatilo. Iskoristili smo sve svoje kvalitete, dok smo naše mane stavili u drugi plan. To vam je isto kao kad dama izađe na ulicu našminkana, to se prvo uoči, dok se ne vidi ono što ne valja. Čestitam mojim momcima na borbenosti. Najvažnije da su pokazali pobednički karakter kad je bilo najpotrebnije", konstatovao je Pešić.

Finale plej-ofa košarkaške Superlige između Partizana i Crvene zvezde startuje 5. juna, a kako stvari stoje, u ovom trenutku samo prve dve utakmice će se igrati u dvorani Pionir! Crno-beli će u trećem meču ugostiti „večitog rivala“ u novobeogradskoj Hali sportova jer se u Pioniru igra odbojka.

U slučaju da bude igran i četvrti meč, taj duel moraće da se igra u Železniku. Finalna serija se igra na tri pobede (sistem 1-1-1-1-1), prednost domaćeg terena imaju crno-beli, a termini utakmica su 5, 8, 12, 15. i 18. jun.

2024 © - Vesti online