Subota 02.06.2012.
17:24
Vestionline, Beta

Selektor i odbojkaši zadovoljni pobedom

Dva meča i dve pobede srpskih odbojkaša

"Igrali smo vrlo odgovorno i strpljivo u prva dva seta kako smo i planirali. U trećem setu smo izgubili energiju, pritisli su nas na startu dobrim servisom i dosta nas je umorio njihov sistem igre. Vratili smo na pravi način i u četvrtom setu smo čak i briljirali", rekao je Kolaković.

Srbija je u drugom kolu Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu savladala Južnu Koreju sa 3:1, i posle startnog trijumfa nad Japanom ima dve pobede posle dva kola.

Odbojkaš Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je posle meča u Tokiju da je trijumf nad Južnom Korejom bio vrlo značajan za ekipu.

"Najvažnije je da smo pobedili, vodili smo 2:0 ali je u trećem setu došlo do opuštanja. Pobeda nam mnogo znači i sada imamo dva dana pauze i pokušaćemo da se odmorimo i pripremimo za naredne mečeve", kazao je Atanasijević.

Srednji bloker Dragan Stanković ocenio je da su igrači znali kako treba odigrati da bi se došlo do pobede i nastavilo ka osvajanju prvog mesta i plasmanu na Olimpijske igre.

"Bitna utakmica, kao i ostale na ovom turniru. Znali smo da moramo da igramo na visokom nivou da bi zabeležili pobedu. Bilo je važno da imamo dobar prvi napad i taktički servis što je izostalo samo u trećem setu. Znali smo da nam četvrti set donosi tri poena i da ostajemo na vrhu tabele i odigrali smo maksimalno što pokazuje i rezultat", kazao je Stanković.

Srbija će sledeći meč igrati 5. juna sa Kinom, a turnir se završava 10. juna. Prvoplasirana ekipa, kao i najbolji tim iz Azije obezbediće plasman u London.

2024 © - Vesti online