Subota 02.06.2012.
16:00
Vestionline

RG: Tipsarević pobedio Benetoa za osminu finala

Fantastična partija Janka Tipsarevića na Rolan Garosu

Tipsarević je odigrao sjajan meč protiv veoma neugodnog i iskusnog Francuza koji je imao i veliku podršku domaće publike u Parizu.

U borbi za ulazak među osam najboljih igrača na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu, Tipsarević će se boriti protiv Španca Nikolasa Almagra koji je u narednu rundu prošao pobedom nad Leonardom Majerom sa 3:0.

"Ovo je prvi put da ću igrati drugu nedelju na Rolan Garosu. Igram dobro i očekujem vrlo interesantan meč u narednoj rundi. Veliki je rezultat pobediti domaćeg takmičara na tereni Filip Šatrije", kazao je srpski teniser posle meča.

Tipsarević je od početka meča dobro servirao, zabeližio čak 16 asova i 50 direktno osvojenih poena, da bi za dva i po sata obezbedio plasman u narednu rundu.

Janko je odlično započeo meč, i već u šestom gemu imao je brejk prednosti 4:2, što je bilo i presudno u tom delu igre, jer je srpski teniser dobio preostala dva servis gema i poveo sa 1:0 u setovima.

Početkom drugog seta teniseri su bili sigurni na svoj servis, a onda je u šestom gemu Beneto imao veliku priliku da napravi brejk. Imao je Francuz čak šest brejk šansi, ali Janko je uspeo da sačuva servis i izjednači na 3:3. U ključnom trenutku pri rezultatu 5:5, Tipsarević je ponovo oduzeo servis Benetou, a onda odlično odservirao za 2:0 u setovima.

Beneto je početkom trećeg seta napokon napravio brejk i poveo sa 4:1, međutim Janko je nastavio sa pritiskom i u sedmom gemu je uspeo da vrati brejk, a potom još jednom oduzeo servis Francuzu za konačnih 6:4 i plasman u osminu finala.

Plasman u osminu finala u petak je izborio i najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom nad, takođe, domaćim takmičarom Nikolasom Devilderom sa 3:0. On će u osmini finala igrati sa Italijanom Andreasom Sepijem.

2024 © - Vesti online