Subota 02.06.2012.
12:48
P. Živković

Puna "Marakana" mora da se poštuje

Ljubiša Tumbaković

Bliži se početak Partizanovih priprema (10. jun), a u Humskoj je i dalje mirno.

Ljubiša Tumbaković i Vladimir Vermezović gledaju kasete, utakmice mlađih kategorija, traže najbolja rešenja za prvi tim. Od njihovog dolaska nema nikakvih promena u igračkom kadru, osim odlaska Lamina Dijare.

Novi direktor crno-belih ne želi da priča o potencijalnim pojačanjima, o onome što se u taboru šampiona sprema za narednih desetak dana. Konkretniju informaciju uspeli smo da izvučemo jedino kad je Stefan Šćepović u pitanju.


"Sviđa mi ideja da Stefan i Marko čine napadački tandem Partizana", otkriva Tumbaković. "Ko se bolje poznaje od rođene braće?! Videćemo šta će biti. I, da znate, nećete od mene izvući nijednu imformaciju kad su igrači u pitanju. Sve dok se neki poslovi ne završe".


Tumbaković otkriva i nameru da ovih dana razgovara sa Nemanjom Rnićem kako bi se rešio njegov status. Brazilac Anderson će verovatno napustiti klub i vratiti se u svoju zemlju. O Tomislavu Pajoviću direktor crno-belih nije rekao ništa.


"I David Manga je izrazio želju da ode. Ona će mu biti ispunjena".


Kad već nije želeo da priča o planovima za prelazni rok, pitali smo Tumbakovića kako gleda na rivalitet sa Crvenom zvezdom. Kao trener je bio uspešan...


"Molim vas da napišete sve kako kažem, a u mojoj priči nema nimalo ironije. Veoma poštujem sve što radi Crvena zvezda. Klub koji ima 25.000 navijača na svojim utakmicama zaslužuje sav mogući respekt. O tradiciji ne treba da pričam. Drago mi je da vidim veliki broj navijača i u Kragujevcu, jako je bitno da se probude i ostali fudbalski centri. Moramo da stvaramo prave fudbalske uslove, da poštujemo jedni druge i tako negujemo rivalitet", poručio je Tumbaković.

Razgovor sa Ninkovićem


Gledao je Tumbaković utakmicu omladinaca između Srbije i Rumunije. Bio je zadovoljan igrom Ninkovića, ali ne i njegovim ponašanjem.


"Razgovaraću sa Ninkovićem. Pogrešio je, ali isto tako i publika ne treba da reaguje na prvi kiks momka koji ima samo 17 godina. On je veliki talenat i treba uraditi sve da Ninković postane i veliki igrač", kazao je Tumbaković.

2024 © - Vesti online