Subota 02.06.2012.
10:44
Večernje novosti

Ko će sedeti u poslaničkim klupama?

Foto: Arhiva
 

U Skupštinu je u petak stigla ostavka gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića iz URS.

Sigurno je da u klupama neće biti Tomislava Nikolića, Vojislava Koštunice, Dragana Đilasa... Ostale promene će sačekati novu vladu. Tako su socijalisti već najavili da će šef njihove poslaničke grupe biti lider SPS Ivica Dačić, a njegov zamenik Žarko Obradović. Naravno, do formiranja vlade. Ako obojica postanu ministri, na prvu klupu će sesti neko treći.

Najbrojniji tim u parlamentu, naprednjake, vodiće Aleksandar Vučić. Poslanike NS predvodiće Velimir Ilić. Odluku su doneli i članovi DSS, kojima će skupštinski lider biti Slobodan Samardžić. Pod komandom Dragana Markovića Palme biće sedam poslanika JS. Kod SVM nema promena: šef je Balint Pastor, a zamenik Laslo Varga.

Čelo URS preuzima Mlađan Dinkić. Liberali su zasad izabrali Čedomira Jovanovića.

Demokrate još nisu odlučile. Gotovo je izvesno da sadašnji premijer Mirko Cvetković ostaje u Domu Narodne skupštine. Slično se piše i Božidaru Đeliću. Pupsovci još vagaju ko će im biti šef kluba, ali je sigurno da to neće biti dosadašnji Momo Čolaković.

Predsedavajući Skupštinom Zaharije Trnavčević najavio je u petak da će konstitutivna sednica biti nastavljena 11. juna. Tada treba da budu izabrani predsednik parlamenta i pet potpredsednika. Kako "Novosti" saznaju, sve je izvesnije da je novi šef zakonodavnog doma zapravo stari - Slavica Đukić Dejanović. Verovatno će generalni sekretar ostati Veljko Odalović.

2024 © - Vesti online