Subota 02.06.2012.
12:41
B92

Gde da preživite smak sveta?

Foto: Ilustracija
 

Stanovnici obližnjih naselja tvrde da je svakim danom sve više 'ezoterika', kako nazivaju ljude koji se skupljaju oko planine u iščekivanju spasenja.

Primećuju da dosta njih nosi bele haljine, a neki se ne ustručavaju ni da šetaju po okolini skroz goli. Ovaj neobični planinski vrh već decenijama raspiruje maštu ljudi širom sveta, a poslužio je i kao inspiracija za delo Žila Verna "Putovanje u središte Zemlje".

Možda inspirirani upravo tim delom, neki od onih koji se skupljaju oko planine veruju da će spasenje doći upravo "iz središta Zemlje" tj. da će 21. decembra iz planine izaći vanzemaljski brod koji će ih spasti od sigurne propasti.

Drugi veruju da je jedinstveni oblik ovog vrha pažljivo konstruisani plato na koji će sleteliti NLO. I tako spasiti okupljene od sigurne propasti. Bez obzira da li veruju da će spas doći odozdo ili odozgo, jedno je zajedničko svim "ezotericima" koji se skupljaju oko planine.

Smatraju da je 21. decembar datum koji će sigurno obeležiti ljudsku vrstu, a iako mnogi veruju u doslovno spasenje, tu su i oni koji misle da će jednostavno svedočiti događaju koji će ih izbaviti iz trenutnog stanja svesti i proširiti im horizonte.

U međuvremenu, francuska policija ima dosta briga pa se tako boje da 'kultističko ponašanje' ne izmakne kontroli. Za sada su primetili samo manje incidente i zbunjenost lokalnog stanovništva nekim "obredima", a nadaju se da navala posetilaca krajem godine neće prouzrokovati nikakve ozbiljnije probleme.

2024 © - Vesti online