Subota 02.06.2012.
04:26
Večernje novosti

Unuk zlostavljao babu, praunuk je pljačkao

To što ukradena stoka vredi skoro dve hiljade evra i što su joj ruke na zglobovima povređene sečivom, najmanje su muke za ženu kojoj je čist obraz svetinja, navode ''Novosti''.

Foto: Ilustracija

- Moj unuk Jovica, dete moga Obrena, moga sina, pojavio se niotkuda u selu, sačekao je da ode komšinica koja je bila sa mnom, a onda je užas počeo: uhvatio me je za ramena, bacio na krevet, posekao mi je ruku sečivom, a onda mi je nekakvim sprejom prskao po očima... - zapomaže Savka.

- Pokušavala sam da se otrgnem, a on me je stolicom gurao nazad...

Unuk Savki nije dozvolio ni da ode u toalet, morala je starica da mokri u kofu u sobi.

Pored Savke, bled i nemoćan, sedeo je njen sin Obren, čestit i vredan čovek.

Njegov sin krivac je za gnusni događaj. Nesrećnik pita, zapomaže: šta mi je činiti sa Jovicom, sa sopstvenim detetom?

- Neka mi je sto puta sin, kazna ga mora stići. Lekari su konstatovali povrede, prijavili smo ga policiji, tamo kažu da je raspisana poternica. Jovica sa ženom i troje dece živi u Beogradu, nekako je saznao da ja u nedelju neću biti kod kuće, pa je došao da napravi zlodelo. A ovo je najgore: sa njim su bili jedan čovek i moj unuk! Svoje dete, odličnog đaka, poveo je da mu pomaže u krađi - očajan je Obren, jer ne zna kako da pomogne povređenoj majci, sinu koji "mora da je u nekoj strašnoj nevolji, čim je spreman na sve", ali i unuku koji je uvučen u zlodelo.

Vrhunac beščašća dogodio se dok su reporteri "Novosti" u porodičnoj kući Krejovića, u Drenovi, razgovarali sa staricom: poštar je doneo telegram. Na koverti piše, od Jovice. Unuk je posle svog zlodela Savki na ovaj način - čestitao rođendan!

2024 © - Vesti online