Petak 01.06.2012.
20:43 >> 20:44h
Smedia

Pantić: Uhapšeno 12 Srba, očekujemo reakciju Beograda

O hapšenju obavestio Nikolića i Dačića: Krstimir Pantić

"Ja sam obavestio predsednika Srbije i ministra unutrašnjih poslova o tome šta se danas dešavalo. Mi očekujemo reakciju Beograda i adekvatnu akciju", rekao je Pantić.

"Što se tiče Kosovske Mitrovice dobio sam informaciju da je moguća akcija i na glavnom gradskom mostu, tako da ponovo razmišljamo da uvedemo barikade i redovna dežurstva."

Pantić je ranije danas rekao da će u Kosovskoj Mitrovici ponovo biti blokirano kretanje svih međunarodnih misija. To je odlučilo rukovodstvo skupštine opštine, kaže predsednik opštine Krstimir Pantić.

-Međunarodne snage su počele da se obračunavaju sa Srbima i jedini spas su nam barikade. Mi od danas ne možemo nikako do centralne Srbije, potpuno smo blokirani. Izdržaćemo do kraja, i nećemo im dati da se kreću dok se ne povuku. Ovakvu odluku očekujemo i od tri preostale opštine.

Pantić je jutros potvrdio da su međunarodne vojne snage koristile bojevu municiju.

- Kfor brutalno koristi silu i puca bojevom municijom na Srbe. Kfor ne dozvoljava Hitnoj pomoći da zbrine povređene. Povređeno je više ljudi, troje je prebačeno u zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici i nalaze se u operacionoj sali. Za trojicu mladića koji su povređeni, a nalaze se iza linije Kfora, nemamo informacije ni da li su živi, jer vojnici Kfora ne dozvoljavaju sanitetskom vozilu da prođe i ukaže im pomoć - kaže Pantić.

- Komandant Kfora potpukovnik Linč je rekao predsedniku opštine Zvečan Dragiši Miloviću i meni da će pucati čim se neko od Srba približi vojnicima Kfora - kaže Pantić i dodaje da vojnici Kfora koriste isključivo bojevu municiju.

2024 © - Vesti online