Subota 02.06.2012.
02:17
B92

Tuberkuloza u školi Kralj Petar I?

Kod nekoliko dece se pojavili navodni simptomi tuberkoloze

Prema nezvaničnim informacijama jedan od nastavnika je bolestan dolazio u školu da bi sredinom meseca bio primljen na Infektivnu kliniku.

“Mi smo dobili informaciju da se kod petoro dece pojavio simptom, ne znači da su deca obolela, ali postoji opasnost. Pušteni smo na volju, sami se snalazimo. Niko nas ništa ne informiše”, izjavio je roditelj jednog od učenika Jovan Ćosić.

Roditelji dodatno sumnjaju da se nešto dešava jer niko iz nadležnih institucija nije došao da pregleda decu i pored toga što nekoliko njih ne dolazi u školu. Tokom jučerašnjeg dana bio je sazvan i Savet roditelja gde su bile prisutne i doktorke sa te Infektivne klinike, koje još uvek nisu imale zvanične rezultate.

“Da niko nije obavestio nadležne da dođu ovde, nego da mi samo dođemo u Rifata Burdževića i kažemo škola Kralj Petar Prvi i biće sve u redu, biće odmah pregledani, što već samo po sebi dovodi u sumnju da je u pitanju zaraza”, rekao jedan od roditelja.

“Na jučerašnjem savetu roditelja bile su doktorke sa Infektivne klinike koje su zadužene za TBC, a koje ne znaju razlog nastavnikovog ležanja na Infektivnoj klinici”, izjavila je direktorka škole Milka Boškov.

Direktorka škole kaže da su se odmah obratili Domu Zdravlja Stari grad, koji je zadužen za tu školu i Institutu za Javno zdravlje Beograd, i da čekaju rezultate.

Prema zakonu koji je važio do 2005. nastavnici su bili obavezni da jednom godišnje idu na lekarske preglede, dok im je sada lekarsko uverenje potrebno samo prilikom zapošljavanja.

2024 © - Vesti online