Petak 01.06.2012.
18:12 >> 18:13h
24sata.info

Nemački mediji: Laganje je najbolja vrlina srpskog naroda

Nemački mediji ga "uzeli na zub"

"Novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je u četvrtak službeno preuzeo funkciju, već je sada postao breme za tu zemlju. Nekadašnji stranački kolega desnoradikalnog i u Hagu za ratne zločine optuženog Vojislava Šešelja, nema dlake na jeziku. On zaista i misli ono što kaže, kazali su taz-u srpski demokratski intelektualci. Nikolić je u Beogradu izjavio da još nije odustao od sna stvaranja 'Velike Srbije'", piše taz.

Ovaj list, osvrćući se na Nikolićevu izjavu, koju je dao novinaru Frankfurter Allgemeine Zeitunga, da je Vukovar bio srpski grad i da se Hrvati tamo nemaju zašto vraćati, navodi i činjenice da je u tom gradu pre rata živelo više od 20 nacionalnosti, ali da su većina bili dva naroda: Hrvati s 47 posto, dok su Srbi činili 32 posto.

"Podrugljivci iz Sarajeva su poručili da Nikolić zastupa ideju srpskoj pisca Dobrice Ćosića, koji e osamdesetih godina kazao da je 'laganje najbolja vrlina srpskog naroda'."

Svetski mediji o Nikoliću: Predsednik - nacionalista položio zakletvu

Taz prenosi i zašto je Nikolić izazvao negodovanje u Crnoj Gori: "29. maja je Nikolić kazao da doduše priznaje Crnu Goru, ali ne i razliku između Srba i Crnogoraca."

2024 © - Vesti online