Četvrtak 31.05.2012.
20:33
Vestionline, B92

Grgić: "Razočaran sam, ali ne i ljut"

Dimitrije Grgić

"Preživeću. Pripremam se za London otkad sam osvojio olimpijsku kvotu. Umesto u London, ići ću na letovanje. Ta odluka je visila u vazduhu, ali mi niko nije otvoreno rekao. Da ne idem u London, saznao sam u petak uveče kada je Maksimović saopštio spisak“.

"Razočaran sam i mnogo mi je krivo. Ipak, nisam ljut, zašto bih bio? Nastaviću da treniram i da se spremam za naredna takmičenja. Pokušaću da izborim normu za OI u Rio de Žanejru 2016, a drugovima iz reprezentacije želim sve najbolje u Londonu i da osvoje što više medalja“, dodao je Grgić za "Sport“.

Vršilac dužnosti selektora Goran Maksimović odluku OKS i Steljačkog saveza Srbije obrazložio je činjenicom da u gađanju pištoljem, disciplini u kojoj se takmiči Grgić, Srbija već ima dvojicu kvalitetnih takmičara – Andriju Zlatića i Damira Mikeca.

Kao pozitivni primer zamene Maksimović je naveo Aleksandru Ivošev, koja je 1996. godine u Atlantu otišla kao zamena, a osvojila je zlatnu i bronzanu medalju.

"Olimpijske vize su vlasništvo Streljačkog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije i odlučili smo da jednu zamenimo i to onu koju je osvojio Dimitrije Grgić pištoljem."

"Za ovo nam je potrebna i podrška OKS ali konačnu odluku donosi Međunarodna federacija streljačkih sportova - ISSF“, rekao je Goran Maksimović.

„U razgovorima sa generalnim sekretarom ISSF Volgangom Šrajberom u toku Svetskog kupa u Minhenu, naglasio je da neće biti problema, jer ostajemo u okvirima osam osvojenih viza a i propisima ISSF predviđena je mogućnost zamene. Konačnu prijavu i promenu moramo da pošaljemo u ISSF do 30. maja.“

2024 © - Vesti online