Četvrtak 31.05.2012.
17:41
Vestionline

Fotografije iz detinjstva kakve niko nema

Tipi se vratila u Francusku sa 10 godina, ali su njene fotografije dok je bila mala bile fascinantnije nego kod druge dece.


Dok je rasla u Africi njen "brat" je bio slon, a najblji drug leopard. Umesto kopanja po pesku u parkiću Tipi se igrala po afričkoj pustinji i žbunju.

"Bilo je magično slobodno 'ploviti' kroz divljinu sa detetom. Ona je bila srećna devojčica - rođena i odgajana u potpunoj divljini. Nas troje sami smo živeli okruženi samo životinjama, i samo retko ljudima", rekla je Tipina mama Silvi, profesionalni fotograf.

Bez obzira da li sedi pored mladog leoparda, stoji na leđima krokodila, ili je u zagrljaju slona, fotografije koje opisiju detinjstvo ove devojčice pokazuju izuzetnu harmoniju i vezu između čoveka i zveri.

"Tipi je uvek govorila da se sve poklanja, a da je ovo bio poklon života njoj. Bez obzira kolike su, ona je verovala da su životinje njene veličine i da su joj prijatelji. Uopšte se nije plašila, čak ni ogromnog slona koga je zvala Abu. U njenoj mašti oni su bili isti", objašnjava Silvi.

Bez obzira što sve izgleda tako mirno, Silvi kaže da su ona i Tipin otac uvek bili vrlo obazrivi kada je bezbednost deteta u pitanju.

"Ne možeš teka-tako da uspostaviš vezu sa divljim životinjama, kao što je Tipi na ovim fotografijama. Divlje životinje će ili pobeći ili napasti kada su uplašene, povređene ili štite mlade", dodaje mama Silvi.

Trik je u tome što u polupustinjskim krajevima Južne Afrike ljudi često udome životinje koje su ostale bez roditelja, i neguju ih u svojim domaćinstvima. Zveri se tako pripitome, i upravo su to životinje sa kojima se Tipi družila.

2024 © - Vesti online