Četvrtak 31.05.2012.
13:43
Beta

Ubio goste kafića, ženu čiji je auto oteo, pa sebe

Čovek, opisan kao muškarac od oko 30 godina obučen u tamno, otvorio je vatru u sredu pre podne po lokalnom vremenu na goste Kafea Rejser kod Vašington univerziteta, gde je ubijeno četvoro ljudi – dva muškrarca umrla su na licu mesta, a treći muškarac i žena iz kafea su umrli u bolnici. U bolnici se nalazi i jedan teško povređen muškarac koji posle operacije nije životno ugrožen.

Policija koja je počela da pretražuje kraj za napadačem kada joj je javljeno za pucanje u kafeu, ubrzo potom je dobila poziv za drugi napad u centru grada. Policija kaže da je čovek ubio jednu ženu kada je pokušao da joj uzme kola, i da je pobegao u crnom autu. Policija veruje da je ista osoba odgovorna za oba
napada.

U toku popodneva jedan detektiv u civilu primetio je osumnjičenog i pozvao pojačanje, i dok su mu se oni približavali čovek je pucao sebi u glavu, rekao je pomoćnik šefa policije Džim Pugel.

List "Sijetl tajms" je identifikovao napadača kao Ijana Lija Stavikija, pozivajući se na policijske izvore. Kasnije je naveden i iskaz jednog čoveka koji je rekao da je video slike, i da je prepoznao svog brata Ijana Stavikija, koji je, kako kaže, bio mentalno bolestan.

U poslednjih mesec dana bilo je dva nasumična ubistva u Sijetlu, a gradski zvaničnici zabrinuti su zbog rasta nasilja u poslednje vreme u tom gradu.

2024 © - Vesti online