Četvrtak 31.05.2012.
13:19 >> 16:07h
Beta

Naprednjaci iz cele Srbije došli na zakletvu

Članovi Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije na Konstitutivnoj sednici

Članovi SNS-a su sat i po pre polaganja zakletve organizovano došli na plato ispred parlament u autobusima sa registarskim tablicma Leskovca, Smedereva i Požarevca. Kako su rekli, oni su došli da pozdrave novog predsednik Srbije.

Okupljeni su nosili zastave Srbije i Srpske napredne stranke, kao i jednu zastavu Makedonije. Saobraćaj ispred Doma Narodne skupštine je obustavljen.

Prilikom dolaska u parlament dosadašnjeg predsednika Srbije i predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića, kao i predsednika Liberalno-demokratske stranke Čedomira Jovanovića okupljeni su zviždali i uzvikivali "lopovi, lopovi".

Sličan doček priređen je i premijeru Mirku Cvetkoviću i nekim ministrima u Vladi Srbije, dok je predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica pozdravljen aplauzom i skandiranjem.

Na polaganje zakletve došli su i patrijarh SPC Irinej, predstavnici verskih zajednica, Vojske Srbije i diplomatskog kora. Okupljeni su aplauzom pozdravili ambasadora Rusije Aleksandra Konuzina, dok su pojedinim ambasadorima uputili zvižduke.

Pošto je pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora, Nikolić je 24. maja podneo ostavku na mesto lidera SNS-a.

2024 © - Vesti online