Četvrtak 31.05.2012.
11:22
Press

Za "Delije" 100 karata u "Jezeru"

Radnički ne želi da ispusti prednost domaćeg terena i dovede previše "Delija" u Kragujevac
 

Posle dva odigrana duela odigrana u Kragujevcu i Beogradu rezultat je nerešen - 1:1. Crvena zvezda je posle trijumfa u utorak apelovala na Kragujevčane da obezvede veći kontigent ulaznica kako bi navijanje u "Jezeru" bilo što ravnopravnije. Međutim, ekipi Radničkog ne pada na pamet da to urade jer bi tako praktično "pomogli" rivalu da ima veću podršku na njihovom parketu, u meču koji odlučuje ko će u finale na megdan Partizanu.


Direktor Crvene zvezde Davor Ristović je dan posle druge utakmice zahtevao 100 ulaznica direktno od predsednika KK Radniči Ivana Grujina. Dobio je potvrdan odgovor, kao i svaki drugi tim koji se sličnim zahtevom obraćao klubu iz srca Šumadije.

Međutim, kako kažu u ekipi iz Šumadije, uprkos ispoštovanom prohtevu, kroz medije je usledila prozivka na račun Kragujevčana, zarad, tobože, "nadmudrivanje na tribinama". Predsednik Radničkog Ivan Grujin, iako zatečen prozivanjem kolege, ima nedvosmislenu reakciju:

- Moguće je da "crveno-beli" silno trepe od hale "Jezero", pa ovaj "apel" predstavlja nevešt pokušaj da ublaže huk koji sledi sa tribina u Kragujevcu. Ne želim da ih obeshrabrim ali čvrsto ćemo čuvati stečenu prednost domaćeg terena, dakle ne neutralnog ili gostujućeg. To smo postigli izvojevanom drugom pozicijom u Superligi Srbije, ispred Crvene zvezde i ove godine. Kragujevački Radnički, najpre, ima verne navijače koji su još na početku sezone obezbedili pretplatne karte. Njih gotovo dve hiljade je grupisano među tri organizovane celine navijača kao što su "Crveni đavoli", "Kabasti" i "Huk sa Zapada", ali su tu i nebrojene pristalice koje sa svojim porodicama prisustvuju našim utakmicama. Svima zajedno i ovom prilikom iskazujem neizmernu zahvalnost što su nas bodrenjem doveli na korak od finalnih borbi za titulu državnog prvaka - poručio je Grujin.

2024 © - Vesti online