Četvrtak 31.05.2012.
08:38

Majami "preživeo" 44 poena Ronda

Napad Majami Hita
 

Bostonu nije pomogla ni briljantna partija Radžona Ronda, koji je ubacio 44 poena (16-24 iz igre, 10ast). Pol Pirs ubacio je 21 (8-19 iz igre), a Kevin Garnet 18 poena (6-18 iz igre). Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Lebron Džejms sa 34 poena (7-20 iz igre, 10sk. i 7ast), Dvejn Vejd ubacio je 23 (8-15 iz igre), a Mario Čalmers 22 poena.

"Igrali smo fantastično. Mislim da smo danas igrali sa velikim srcem, ali ne mislim da smo bili pametni sve vreme. Postoje i stvari koje moramo da popravimo, što ćemo i učiniti. Bićemo spremni za naredni meč“, rekao je trener ’Kelta’ Dok Rivers, koji je naše Sašu Pavlovića samo 18 sekundi držao na parketu.

U prvom poluvremenu Boston je bio bolji tim, vodio je i sa 15 poena razlike, ali domaći igrači nekako su uspeli da očuvaju priključak.

I u trećoj deonici Seltiksi su imali 11 poena prednosti, ali su dve trojke Džejmsa pokrenule preokret, a posle poena Haslema na tri minuta do kraja treće četvrtine Majami je imao prvo vođstvo na utakmici još od početka (73:71).

"Rondo je bio apsolutno neverovatan, njegova partija ući će u istorijske udžbenika. Bila je velika bitka danas na terenu“, kaže Džejms.

Međutim, Boston se vratio i na četiri minuta do kraja košem Pirsa vodio je sa pet poena razlike, ali stvari su se munjevito okretale i na minut do kraja Hit je imao +4. Na kraju je Alen pogodio trojku za 99:99 na 30-ak sekundi do kraja, a Džejms je promašio šut za pobedu preko Ronda.

U dodatnih pet minuta razigrao se Vejd, Seltiksi su se bunili posle jednog nedosuđenog prekršaja nad Rondom, ali Majami je nekako došao do pobede posle najvećeg povratka u plej-of istoriji kluba. Prethodno je Hit dva puta slavio iako je imao 14 poena zaostatka.

"Izašli su na teren i odigrali su sjajnu utakmicu. Igralo se sa mnogo kontakta u početku, ali iskoristili smo energiju sa tribina da se vratimo u meč. Ipak, moramo da igramo bolje", izjavio je Vejd.

2024 © - Vesti online