Petak 01.06.2012.
02:44
Vesti

Švercom heroina zaradili 25 miliona

Najavljena su i nova hapšenja zbog šverca heroina

Uhapšeni 42-godišnjak bio je "glavna meta" istrage koju je pod nazivom Oluja vodila državna Komisija za borbu protiv kriminala, u saradnji sa policijama Kvinslenda i Novog Južnog Velsa, kao i Australijskom federalnom policijom.


Hapšenje o kojem je javnost obaveštena u sredu izvedeno je još prošle subote, posle pretresa na imanjima u Brizbejnu i Gold Kostu. Zaplenjen je i "bentli kontinental" vredan više od 100.000 dolara, pošto je detaljnom pretragom vozila otkriveno tajno skrovište droge.


- Operacija Oluja razbila je mrežu za distribuciju droge koja se Sanšajn Kosta do Gold Kosta bavila krijumčarenjem heroina - kazala je pomoćnik komesara Komisije Ketlin Florijan. - Grubo računajući, ova mreža odgovorna je za distribuciju najmanje 20 kilograma heroina, pretpostavljene ulične vrednosti od 25 miliona dolara. Šverc je obavljan na više tačaka za distribuciju, još od 2006.


Gospođa Florijan najavila je nova hapšenja narednih nedelja.


Čovek s Gold Kosta je optužen za šverc i posedovanje opasnih droga, uključujući heroin, metil amfetamina, ekstazija i kanabisa. On je izveden u utorak pred Sud za prekršaje u Brizbejnu i zadržan je u zatvoru.

2024 © - Vesti online