Sreda 30.05.2012.
23:41
Press

"Ubio sam policajca jer sam bio pijan i drogiran"

Inspektori ispred Komercijalne banke u Marijane Gregoran prošlog oktobra
 

U pucnjavi je teško ranjen i Cvetićev kolega, kao i jedan klijent banke. Optuženi su u Višem sudu u Beogradu tokom iznošenja odbrane izjavili i da su bili pijani i drogirani prilikom razbojništva.


Ubica se uplašio

Prvooptuženi Igor Kahvedžić tihim glasom priznao je da je pucao u policajce i građane.


- Uplašio sam se kada sam čuo da policajac viče: "Stoj, policija!" Okrenuo sam se i počeo da pucam i u policajce i u civile. Bio sam pijan i drogiran - rekao je on.


Njegov saučesnik Borislav Delić takođe je naveo da je bio drogiran i pod dejstvom alkohola, ali je istakao da nije pucao.


- Niti sam pucao niti sam video ko puca. Samo sam čuo kako prašti oko mene i video kako se staklo od izloga banke razleteće u paramparčad - kazao je Delić.


Podsetimo, Kahvedžić i Delić su 20. oktobra prošle godine upali u Komercijalnu banku u Ulici Marije Gregoran i pokušali da je opljačkaju. Međutim, policajci Slobodan Cvetić i njegov kolega Milorad Filipović, zajedno sa klijentom banke Bojanom Gajićem, pokušali su da ih zaustave.


Kahvedžić je tada pripucao na policajce i Gajića. Prvi hitac pogodio je Gajića, na samom izlazu iz banke, u trenutku kada je pokušao da dozove pomoć i pomogne u razoružavanju razbojnika. Gajić se stropoštao na pod, a u pomoć mu je pritrčao Cvetić. Međutim, njega je sledećim metkom Kahvedžić pogodio u glavu, a zatim je ranio i njegovog kolegu Filipovića.


Serijski razbojnici

Ipak, Kahvedžić nije uspeo da pobegne, već je uhapšen nekoliko minuta kasnije. Njegov saučesnik Delić iskoristio je gužvu i uspeo da pobegne, ali je i on uhapšen nekoliko sati kasnije. Optuženi Kahvedžić ima 26 krivičnih dela u dosijeu.

Samo u 2009. godini načinio je seriju od šest razbojništava, zbog čega je bio hapšen. On i Delić pljačkali su uglavnom samostalno, mada se, prema ranijim istragama, kao deo njihove razbojničke grupe pominju i druge osobe. Uglavnom je motiv za razbojništva bila potreba za novcem za drogu.

2024 © - Vesti online