Sreda 30.05.2012.
13:04 >> 13:29h
Beta

Đaci platili kaznu vozača autobusa

Zbog bučnih đaka vozač nije video ograničenje na putu?!

Roditelji su novinarima rekli da se radi o učenicima sedmog razreda te škole koji su bili na dvodnevnoj ekskurziji u Đavoljoj varoši, a da je vozač autobusa firme "Konvej travel" kažnjen sa 5.000 dinara zbog prebrze vožnje.

Oni tvrde da su sakupljanje po 100 dinara od đaka organizovali nastavnici, a da je vozač ugrožio živote njihove dece tako što nije poštovao saobraćajne propise.

Novinari u tom gradu pokušali su da razgovaraju sa direktorkom škole Dušicom Bojović, ali im je rečeno da nije u školi i da niko ne zna gde je, a na mobilni telefon se nije javljala. Sekretarica škole Radica Ristanović je rekla da je čula za taj slučaj i da je "zbog toga zakazan sastanak tima za zaštitu učenika od nasilja".

Vozač autobusa Dragan Dobričić kaže da se prekršaj dogodio kod Blaca, i da su đaci "sami organizovali sakupljanje para za kaznu jer su bili bučni, a on nije obratio pažnju na znake". Dobričić je dodao da je bio protiv te ideje.

Načelnik Odelenja za društvene delatnosti Skupštine opštine Gornji Milanovac Ljiljana Tešić, u čijoj je nadležnosti prosvetna inspekcija, izjavila je da sa tim slučajem nije upoznata.

2024 © - Vesti online