Sreda 30.05.2012.
13:13
sportskizurnal.rs

Vermezović: Afrikanci su skupi

Cene za Južnoafrikance otišele u nebesa: Vladimir Vermezović

"Vlasnici južnoafričkih klubova su prilično bogati. Tako je gazda Mamelodija glatko je odbio ponudu od dva miliona evra za Mpelu iz Rusije. Slična je situacija i sa Šabalalom, informacije o njegovom dolasku u Partizan su spekulacije", rekao je Vermezović.


Uprava Partizana je nekoliko puta pokušavala da angažuje pojedine reprezentativce Južne Afrike, ali ni jednom nije uspela zbog visokih cena obeštećenja za pomenute fudbalere.


"Crno-beli" nisu spremni da rizikuju i izdvoje, na primer, milion evra za Sifija Šabalalu, koliko on vredi prema proceni sajta "Transfermarkt". Čelnici Partizana su izgleda voljdi sa se "otvore" samo kada su u pitanju Južnoamerikanci, bez obzira na njihov (ne)kvalitet (Eduardo Pašeko plaćen 1,2 miliona evra uz 400.000 evra za platu).


I dok Partizan traži pojačanja za predstojeću sezonu i kvalifikacije za Ligu šampiona, stručni štab je kompletiran. Za drugog pomoćnika postavljen je Zvonko Varga, koji se pridružio prvom pomoćniku Aleksandru Rogiću, treneru golmana Darku Belojeviću i kondicionom treneru Miši Filipoviću.

2024 © - Vesti online