Utorak 29.05.2012.
14:56 >> 16:00h
Srna

"I Josipovića zovem na inauguraciju"

Tomislav Nikolić najavljuje nastavak Tadićeve politike prema susedima

Ruka prijateljstva i neprijateljima iz rata

 

Hrvatski predsednik Ivo Josipović je danas na svečanoj sednici povodom 20. godišnjice članstva u Ujedinjenim nacijama rekao da Hrvatska pruža ruku i zemljama sa kojima je ratovala.

 

"Hrvatska je zemlja koja danas svojim susedima pa i onima s kojima je ratovala pruža ruku prijateljstva", poručio je Josipović.

 

Međutim, Josipovićev dolazak u Beograd je neizvestan jer još nije dobio zvanični poziv za inauguraciju Tomislava Nikolića.

 

"Nismo dobili službeni poziv i dok ne dobijemo ne možemo ništa komentarsiti", rečeno je agenciji Beta u Josipovićevom kabinetu.

Nikolić i šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer razgovarali su danas o aktuelnoj situaciju i Nikolićevoj poseti Briselu zakazanoj za 14. jun.

Novoizabrani predsednik Srbije rekao je novinarima da će se u Briselu sastati sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom Van Rompejem i šefom diplomatije EU Ketrin Ešton.

Prema Nikolićevim rečima, na sastanku sa Dežerom razgovarano je i o poštovanju ljudskih i manjinskih prava, stanju na jugu Srbije, Kosovu i Metohiji, pregovorima sa Prištinom i o uslovima koje Srbija treba da ispuni da bi otpočela pregovore o pridruživanju EU.

Nikolić će položiti zakletvu 31. maja, a inauguracija je najavljena za 11. jun.

2024 © - Vesti online