Utorak 29.05.2012.
07:11
Beta

LDP još ne zovu na pregovore o vladi

Ivan Andrić: LDP čeka poziv za učešće u razgovorima o novoj vladi
 

Upitan o pregovorima Demokratske stranke sa koalicijom oko SPS-a na kojima je trebalo da se razgovara o trećem partneru u vladi, Andrić je Radio-televiziji Srbije rekao da LDP "do sinoć nije dobio poziv za razgovore".

Andrić je rekao da LDP očekuje poziv za učešće u pregovorima o novoj vladi, kao i da se nada će da izvršna vlast što pre biti formirana.

"Važno je da se ta vlada jako brzo formira, evro je preko 116 dinara", rekao je Andrić.

Andrić je ukazao da slabljenju dinara doprinosi i nesigurnost oko sastava nove vlade.

Nada Kolundžija

Članica Glavnog odbora Demokratske stranke Nada Kolundžija kaže da će DS o novoj vladi razgovarati sa svim strankama sa kojima je do sada bila u koaliciji, kao i sa LDP-om.

"Biće razgovora sa svima sa kojima smo utvrdili osnovni pravac kretanja zemlje, a to je ka Evropskoj uniji", rekla je Kolundžija.

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović je rekla da su počeli razgovori o novoj vladi i da ona očekuje da se izvršna vlast što pre formira.

"Ne mislim da će se čekati kraj leta, počeli su razgovori", rekla je ona.

Potpredsednica Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković je podsetila da je SNS sa 73 mandata najača parlamentarna stranka, kao i da bi njoj zbog toga trebalo prvo ponuditi mandat za sastav nove vlade.

2024 © - Vesti online