Utorak 29.05.2012.
12:10
B92

Troicki: Odlučila bolja kondicija

"Igrao sam četiri meča na Svetskom kupu u Diselfordu i nisam ušao u meč baš najsvežiji, iako sam imao samopouzdanja. Nisam stigao baš najbolje da se oporavim za Rolan Garos, ali mislim da sam fit i da sam na kraju samo kondicijom i snagom dobio meč jer nisam igrao najbolji meč. Bio sam fizički spremniji od njega i zato sam pobedio“, rekao je Viktor Troicki posle pobede nad Belučijem u pet setova 4:6, 6:3, 5:7, 6:3, 6:2.

Levoruki Beluči je specijalista za šljaku, igrao je polufinale u Madridu prošle godine, a na toj podlozi znao je da namuči i vrhunske tenisere.

"On uvek dobro igra na ovoj podlozi, neugdan je na šljaci, to mu je definitivno omiljena podloga. Drago mi je da sam izvukao meč, mada mi je žao što sam zakomplikovao situaciju izgubivši treći set iako sam vodio sa 5:2. Imao sam veliki pad u igri, ali najvažnije mi je da sam uspeo da se vratim i da sam pobedio iako nisam igrao dobro“.

Petom pobedom u nizu Troicki je znatno digao samopouzdanja pred naredni meč sa Fonjinijem.

"Vezao sam nekoliko pobeda, to mi daje dosta samopouzdanja, nadam se da neću tu stati i da ću igrati sve bolje. Fonjini je neugodan igrač, neće biti lako jer je on četvrtfinalista od prošle godine. Igrao je sjajan tenis, odgovara mu ova podloga, ali znam ga dosta dobro još iz juniorskih dana. Dobijao sam ga na šljaci, ali znam da neće biti lako. Nadam se da ću uspeti da se odmorim“, rekao je Troicki za 'B92'.

2024 © - Vesti online