Ponedeljak 28.05.2012.
19:46
Beta

Krivične prijave protiv Đukanovića i Lukšića

Bivši crnogorski premijer Milo Đukanović
 

Prijava je, takođe, podneta i protiv osam članova Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), kako je saopšteno, zbog kršenja ugovora o dokapitaliazciji EPCG.

Prema saopštenju MANS-a, oni se sumnjice da su zloupotrebom pložaja omogućili da se "desetine miliona evra od dokapitalizacije EPCG" drže u Prvoj banci, čiji su suvlasnici Aco Đukanović, brat Mila Đukanovića i sam Milo Đukanović.

Navodno deponovani novac u Prvoj banci služi njoj samoj, a ne za investicije u EPCG, zbog čega je "energetska mreža u izuzetno lošem stanju".

U obrazlozenju MANS-a se navodi da je ranije, za dokapitalizaciju EPCG odabrana italijanska kompanija A2A, iako je jedan grčki konzorcijum, nudio za oko tri evra veću cenu po akciji.

Na vrhu te "piramide" zloupotreba, prema navodima MANS-a, je bivši crnogorski premijer Milo Đukanović koji, navodno, u tim poslovima koristi svoj politički uticaj.

Sadašnji premijer Crne Gore Igor Lukšić i potpredsendik Vlade Vujica Lazović su "samo nastavili praksu prethodnika" i ništa nisu učinili da se novac investira u EPCG.

MANS je pozvao crnogorskog specijalnog tužioca za organizovani kriminal Dorđinu Ivanović da "najhitnije postupi" po njihovoj krivičnoj prijavi.

2024 © - Vesti online