Ponedeljak 28.05.2012.
18:07 >> 18:53h
Beta

Tadić i Dačić završili pregovore

Boris Tadić sa vrhom SPS-a
 

Tadić i Dačić odbili su da posle sastanka daju izjave novinarima. Sastanku su prisustvovali i predsednici Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije Jovan Krkobabić i Dragan Marković, kao i zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas.

Sastanak u sedištu Demokratske stranke u Beogradu je trajao oko sat i po, a Tadić je pre sastanka najavio da će se "videti ko će biti treći partner" u novoj Vladi.

Tadić je na konferenciji za novinare, pre sastanka sa liderima koalicije okupljene oko SPS-a u sedištu DS u Beogradu, rekao da DS neće srljati u pravljenje vlade, nego da je cilj da se napravi stabilna vlada.

On je rekao da je DS spremna da preuzme najodgovornije funkcije u vladi i ponovo da neće voditi DS koja bi bila u koaliciji sa SNS i da nema koalicije DS i SNS.

"Sve insinuacije te vrste služile su tome da oslabe DS", rekao je Tadić i dodao da prve zvanične razgovore DS počinje sa najbližim koalicionim partnerima i da će se danas videti ko će biti treći partneru vladi.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić rekao je da ne veruje da će biti reči o raspodeli resora.

Posle konferencije za novinare, na kojoj su bili i predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić i predsednik JS-a Dragan Marković, počeo je sastanak lidera DS i čelnika koalicije oko SPS-a.

Tadić je rekao da posle sastanka nisu predviđene izjave za novinare. Pre početka sastanka u sedište DS u Krunskoj ulici došli su i zamenik predsednika DS Dragan Đilas i potpredsednica DS Jelena Trivan.

2024 © - Vesti online