Sreda 30.05.2012.
08:00
Vestionline

Najbolji svetski barovi su nam u komšiluku

Prvi na listi "Lonli planeta" je "A38", bar koji se nalazi na starom ukrajinskom teretnjaku usidrenom na Dunavu od 2004. godine kao brod kulture. Drugi je "De Witte Aap" u Roterdamu u Holandiji. U srcu Roterdama, u jednoj od retkih preostalih autentičnih ulica, smešten je bar u kojem se susreće staro i novo, zbog čega podjednako privlači domaćine, ali i turiste. Trećina najbolji svetski bar je "Szimpla Kert", takođe u Budimpešti, što prevedeno s mađarskog znači vrt. Reč je o prvom gradskom baru poznatom kao "bar ruševina", specifičnom po tome što je nastao u napuštenoj zgradi usred grada.

"Sage Restaurant" u Berlinu je četvrti, a smešten je u staroj velikoj ciglani. U ovom restoranu-baru dočekaće vas industrijski šik s visokim strobovima, dugim zajedničkim stolovima i udobnom kutku za "čiliranje". Gosti mogu uživati i u pivu ili koktelu na plaži, peskom prekrivenom spoljnom delu pored reke s ležaljkama.

Žive svirke i ples na stolovima čine "Chambre Neuf" u francuskom Šamoniu jednim od najpoželjnijih mesta za žurke, zbog čega se ovaj bar smestio na peto mesto najboljih svetskih barova.

2024 © - Vesti online