Ponedeljak 28.05.2012.
10:29
Novosti.rs

Prosinečki: Dolazak Ninkovića nije realan

Kupovao Zvezdin dres broj 36 - Miloš Ninković

Prelazak Miloša Ninkovića u Crvenu zvezdu udarna je novinska vest i dežurna tema već nekoliko navrata, ali istina je malo drugačija jer, prema informacijama iz Kijeva, uprava Dinama razmatra mogućnost da srpskom vezisti ponudi novi ugovor.

Ninković se trenutno odmara u Beogradu, a razgovore o budućoj profesionalnoj karijeri imaće sa čelnicima svog kluba Dinama po povratku u Ukrajinu, sredinom juna. Postoje različite opcije, ali nijedna od njih nije njegov dolazak na "Marakanu“, što je potvrdio i trener crveno-belih Robert Prosinečki.

"Sve to što se već dve godine govori o navodnom dolasku Ninkovića u Zvezdu, zaista nije korektno prema njemu. Oni koji stalno pokreću tu temu neka ostave dečka na miru, jer takva mogućnost uopšte nije realna. Poznato je da ima ugovor, a znate sami u kakvoj je finansijskoj situaciji Crvena zvezda", kazao je Prosinečki.

I zaista, Ninković je fudbaler kojeg Kijevljani plaćaju već osam godina i potpuno nelogičan potez bi bio da ga u zreloj igračkoj dobi i posle više od 150 utakmica za klub puste da ode uz mizerno ili nikakvo obeštećenje. Tim pre što je trenutna tržišna vrednost vrsnog veziste oko tri miliona evra i da postoje inostrani klubovi koji bi ga rado videli u svojim redovima.

Nova epizoda serije o Ninkovićevom dolasku u Zvezdu počela je dolaskom 27-godišnjeg fudbalera na najveći srpski stadion. Informacija da je viđen u restoranu na "Marakani“ i u klupskoj prodavnici, te da mu se štampa dres s brojem 36 i njegovim prezimenom, brzo se pronela Beogradom i sam Ninković se nikada nije trudio da to demantuje.

"Dečko je bio na stadionu i tu nema nikakve misterije. Ali šta to znači? Da li će se ako jednog dana Leo Mesi poseti naš stadion i o njemu govoriti kao o Zvezdinom pojačanju? Naravno, Ninkovića cenim kao fudbalera i zna se da je veliki zvezdaš, ali kada bismo doveli sve fudbalere koji navijaju za Zvezdu, imali bismo najbolji tim u Evropi! Takve priče zaista nisu na mestu", zaključio je Robi.

2024 © - Vesti online