Ponedeljak 28.05.2012.
02:17
Mondo

Vratio se Željko, nijanse odlučile pobednika

Željko Joksimović zadovoljan trećim mestom, mada je očekivao i više...
 

Predstavnici Srbije na 57. Eurosongu, Željko Joksimović i članovi Ad hok orkestra doputovali su iz Bakua u Beograd u nedelju uveče. Iako je Joksimović još pre dva meseca najavljivao pobedu, treće mesto koje je u subotu uveče osvojio na takmičenju u Azerbejdžanu smatra zadovoljavajućim.

"Osećam se fantastično, ostvarili smo visok plasman. Borili smo se svojski, svim snagama, pre svega muzički. Ovo je visok plasman za Srbiju, posle Marijinog prvog mesta 2007. ovo naše treće mesto je odlično postignuće tokom šest godina učešća Srbije kao samostalne države na Pesmi Evrovizije", izjavio je Željko.

Okupljeni novinari na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" pitali su Joksimovića da prokomentariše rezultate glasanja i činjenicu da je bilo čak desetak država koje nisu dale poene za numeru "Nije ljubav stvar".

"Moram iskreno reći da jesam bio malo iznenađen, da iz tih nekoliko zemalja nije stigao baš nijedan bod. Ali sve je to veoma složeno. Evrovizija je veliko evropsko takmičenje, veliki sistem. Švedska je imala dobru i modernu pesmu, mi smo imali drugačiju pesmu, verovali smo do kraja u ono što radimo i verujemo i dalje. Smatram da smo uspeli, da smo oostvarili uspeh. Nijanse su u pitanju, u kampanji koja se vodila. I u stvari u svemu su, čini mi se, presudile tek nijanse. Ipak, želim da ponovim da smo zaista uživali i bili ponosni u ulozi predstavnika Srbije. Imali smo istu ideju u timu, borili se zajedno i do kraja i mislim da smo u tome uspeli".

2024 © - Vesti online