Nedelja 27.05.2012.
22:29
Vestionline, Beta

Veber: Veliki izazov i zanimljiva trka

Promenjivi uslovi presudili trku u Monaku - Mark veber

"Osećam se neverovatno. Bila je ovo vrlo zanimljiva trka. Od starta sam pokušao da napravim neku prednost na mekanoj komponenti guma. Celu trku smo imali na umu vremenski razmak do Nika Rozberga. Vreme je bilo izazovno, najavljivana je kiša", kazao je Veber posle trijumfa na Velikoj nagradi Monte Karla.

On je dodao i da je izbor guma i njihova izdržljivost na promenjivim uslovima na stazi u mnogome odlučivali pobednika.

"Imao sam velikih problema sa zagrevanjem guma, zato su vremena bila nešto slabija. Nisam hteo kišu, jer je prvom u koloni uvek najteže u tim uslovima", kazao je pobednik trke u kneževini na konferenciji za medije.

Odlučujuću ulogu guma istakao je i drugoplasirani vozač Mercedesa Niko Rozberg.

"Početak trke je bio dobar, imao sam dobar start, ali i Mark Veber takođe. Kasnije se sve svelo na čuvanje guma. Mislim da smo tokom vikenda imali najbolji bolid, što je odlična vest. Napredujemo, nije sve došlo na svoje mesto, ali sam vrlo srećan drugim mestom", kazao je as Mercedesa.

Posle šeste trke u sezoni na čelu plasmana vozača je Španac Fernando Alonso iz Ferarija.

"Cilj je bio završiti ispred Sebastijana Fetela i ispred Luisa Hamiltona i u tome smo uspeli. Sledeću trku ćemo da pazimo da budemo ispred Marka Vebera, tako to ide. Konstantno razvijamo bolid. Sezona je nepredvidiva, nikad ne znamo ko će biti na čelu", kazao je Alonso.

2024 © - Vesti online