Nedelja 27.05.2012.
20:17
Beta

Terzić: Fantastičan uspeh srpske odbojke!

Nisu odustajale - odbojkašice Srbije

"Ovo je jedan od većih uspeha srpske ženske odbojke. Ne toliko rezultatski, već zbog svega što nam se dešavalo. Ovo je fantastičan uspeh zbog načina na koji smo trenirali, vremena koje smo imali da se pripremimo i gomile problema sa sastavom", rekao je Terzić u Tokiju.

Srbija je u poslednjom meču kvalifikacionog turnira u Tokiju pobedila Japan sa 3:2 i tako u poslednjem kolu izborila plasman na igre u Londonu. Srpkinje su bile blizu eliminacije, pošto su gubile 1:2 u setovima, a rival je imao prednost i u četvrtom setu.

"Pritisak je bio prevelik na igračice, ali ova ekipa ima ogroman motiv i fantastičnu atmosferu i devojke su tokom celog meča bile zaista raspoložene da pobede i nisu odustajale", rekao je selektor.

On je priznao da utakmica nije bila toliko kvalitetna koliko je trebalo da bude kada se sastaju dve tako kvalitetne ekipe.

"Današnja utakmica nije bila kvalitetna koliko je trebalo kada se sastaju dve zaista dobre ekipe. Očekivali smo da neće biti velikog kvaliteta, jer je pobeda bila neverovatno bitna i jednoj i drugoj ekipi", rekao je Terzić.

Selektor Srbije kazao je da se nada da će u Londonu ekipa igrati bolje.

"Nadam se da će nam se pre svega priključiti svi koji su ostali u Beogradu, i da ćemo napraviti jednu pravu bazu i pravu ekipu i da na Olimpijske igre odemo pre svega zdravi. Nadam se tamo mnogo, mnogo boljim partijama nego što je to bilo ovde", rekao je Terzić.

Tehničar Maja Ognjenović rekla je da je ponosna na ekipu koja je prošla ove kvalifikacije.

"Utakmica je bila izuzetno teška zbog pritiska da moramo da je dobijemo. Imali smo problema u prvom i trećem setu, ali sam srećna što smo uspeli, makar i kroz pet setova. Vrlo sam ponosna na ekipu koja je iznela ove kvalifikacije", rekla je Ognjenovićeva.

Jovana Brakočević rekla je da je igra bila "više nego na zadovoljavajućem nivou" zbog okolnosti koje su pratile tim.

"Pre svega, čestitam saigračicama jer su pružile fenomenalnu partiju, iako je na momente delovalo da je na mišiće. S obzirom na oscilacije koje su nas pratile, ova igra je više nego na zadovoljavajućem nivou", rekla je Brakočevićeva i ocenila da je ekipa zaslužila da se nađe u Londonu.

"Presrećna sam što idemo u Londonu. Ova generacija zaslužuje to više nego išta".

Bloker Stefana Veljković ocenila je da je Srbija utakmicu dobila zahvaljujući većem iskustvu.

"Utakmica je bila jako neizvesna...jer smo bile ukočene, iako Japan nije pružio svoj maksimum. Na kraju smo poene osvajali na iskustvo i plasirali se u London. To je san svakog sportiste, a neki od nas još ne veruju. Presrećne smo i prepune utisaka", rekla je Veljkovićeva.

Libero Suzana Ćebić kazala je da je utakmica bila psihički naporna.

"Šta reći posle ovakve utakmice? Drago mi je da smo pobedili jer je bilo jako teško, trebalo je psihički izdržati. Došli smo do svoje igre posle mnogo oscilacija i na kraju zasluženo pobedili", rekla je Ćebićeva.

2020 © - Vesti online