Nedelja 27.05.2012.
09:34
Alo

Stručnjaci prvoj dami Srbije savetuju doterivanje

Kostim prikladan situaciji, godinama i položaju. Tobica, naočari za sunce i ogrlica mogu i bolje

Fejslifting, fitnes, modernija odeća i frizura, smelija šminka... neki su od zadataka koju su pred prvu damu postavili stručnjaci za lepotu s kojima je "Alo!" razgovarao.
 

Doris Rajačić preporučuje prvoj dami da uradi lifting lica. "Šminka za dame u zrelijim godinama treba da bude sasvim lagana, skoro prirodna, jer će svako preterivanje naglasiti bore. Evo nekoliko saveta za gospođu Dragicu: Najbolje bi bilo da koristi nežne tonove, poput slonove kosti, bež, kajsija boje i nežno roze, jer će one dati svežinu njenom licu. Obavezno treba da nanosi korektor (da bi ublažila podočnjake i crne kolutove ispod oka), vrlo malo maskare na gornji kapak i da koristi mat karmin. Pošto se s godinama menja izgled kože lica, neophodna je pojačana nega kako bi zaustavila vreme. Preporučljivo je da koristi preparate koji bi povratili tonus, elastičnost i hidrataciju. Mi u te svrhe koristimo brojne tretmane za zatezanje kože i uklanjanje, odnosno popunjavanje bora".


Frizerka Gordana Plazinić savetuje Nikolićevu supruga da promeni boju kose: "Dužina kose koju ima gospođa Dragica odgovara njenim godinama i licu, ali jedino što bih promenila jeste oblik frizure. Stepenovanje kose dalo bi drugačiju frizuru koja bi joj sigurno dobro stajala. Umesto svetlije boje kose koju trenutno ima, najbolje bi bilo da se ofarba u boju lešnika s pramenovima boje meda. Verujem da gospođa Dragica menja načine feniranja i frizura, ali lokne urađene četkama bi joj svakako stajale fenomenalno i dale pravi damski izgled".


Pored supruga dok je štrajkovao glađu


Dragica Nikolić je dobila i prvu javnu ponudu, i to od kraljice fitnesa Slađane Delibašić! Poznata pevačica pozvala je prvu damu da joj se pridruži na treninzima kako bi stekla izazovnu figuru poput njene.


"Mogla bi da dođe kod mene u teretanu i da izgleda kao ja (smeh). Ako je mogao bivši predsednik da trenira sa dr Filgudom, ne vidim zašto prva dama ne bi mogla da vežba sa mnom", našalila se Slađana.

Ona ipak nije štedela na komplimentima. "Izgleda odlično, vrlo uredno i negovano. Ne bih ništa na njoj menjala, ali bi joj vežbe sigurno pomogle da isprati čoveka koji ima toliko obaveza", poručuje bivša članica sastava "Đogani fantastiko".

Modna urednica magazina "Stori" Ivana Rabrenović je pohvalila stil prve dame, ali je upozorila Dragicu Nikolić kako bi ubuduće trebalo da bude daleko obazrivija sa aksesoarima.


"Gospođa Dragica Nikolić oblači se u skladu sa svojim godinama. Mada ne poznajem njen stil odevanja od ranije, čini se da je on sveden i adekvatan prilikama za koje se odeva. Konkretno, kada je reč o fotografijama s glasanja, smatram da je takav kroj kompleta primeren supruzi istaknutog političara. Boja je u redu i u trendu je, a jedino što mi smeta su detalji, poput ogrlice koja je nepotrebna uz ovaj komplet i mnogo bolje bi bilo da je nije stavila, kao i naočare koje mogu biti lepšeg oblika za njeno lice. Uzimajući u obzir da je reč o dami starije generacije, podržavam visinu njenih potpetica i dopada mi se mala 'klač' torbica, a sviđa mi se čak i boja".

Brižna supruga i majka: Sa mužem i na stiropor


Novi predsednik Srbije uvek je suprugu predstavljao kao brižnu majku i domaćicu, a Dragica se znala i pohvaliti da u slobodno vreme radi mozaike. Pre toga, ona je sa završenom srednjom ekonomskom školom radila kao komercijalista u fabrici "21. oktobar", a kasnije u jednoj privatnoj firmi.

Plata za pratnju

 

Prema Zakonu o predsedniku Republike, supružnik predsednika Republike ima pravo na odsustvo s posla dok izvršava protokolarne i druge društvene obaveze i za to vreme ima pravo na naknadu plate u iznosu plate koju bi primao da radi na svom radnom mestu.

 

Osim prava na odsustvo s rada i naknadu plate, Zakon predviđa i pravo na mirovanje i na mesečno primanje, a to znači da supružnik, ako je u radnom odnosu, ima pravo da mu radni odnos miruje dok njegovom supružniku traje mandat predsednika republike. Plus da mu se to vreme računa u radni staž i još da za to vreme mesečno prima 20 odsto plate predsednika Republike. Plata predsednika iznosi oko 150.000 dinara, tako da bi Dragica primala oko 30.000 dinara.

2024 © - Vesti online