Subota 26.05.2012.
18:11
oslobođenje.ba

BiH: Devojku deset godina u podrumu tukli i zlostavljali!

Sead Makalić sa slikom Karle, koju je navodno zlostavljala porodica Marinković
 

Devojku, koja je kao devetogodišnja devojčica pre 10 godina s majkom iz Nemačke došla u BiH, bračni par je držao u najtežim uslovima- u podrumu gde su je tukli i zlostavljali, piše sarajevsko Oslobođenje.

- Gledao sam šta od nje rade. Nije jela, a komad hleba nije nikada imala u rukama, kao ni jastuka pod glavom. Milenkova ćerka i žena su je zlostavljali i udarali. Brat Milenkov, Miloš, naterao bi decu da je udaraju i tuku, a ona je plakala. Lično sam to slušao i gledao. Kažem Milenku šta joj rade, a on odgovori: 'Ja uživam kad je udaraju, a ona plače'. Sekli su je i po licu, iživljavali se. Stojim iz svega ovoga što sam rekao. I

Karla je sa 9 godina došla s majkom iz Nemačke u BiH...i završila u podrumu

još će vam ljudi reći sve ovo - ispričao je za Oslobođenje komšija Sead Makalić koji je policiji prijavio slučaj.

Za torturu kroz koju je prolazila nesrećna Karla, kojoj su supružnici koji su je držali u ropstvu dali ime Bedina, znala je većina stanovnika okolnih zaselaka, a policija će tek utvrditi zbog čega su svi o tome godinama ćutali. Nakon što je Makalić prijavio slučaj, policija se uputila prema kući Marinkovića, ali su oni najpre sakrili devojku u podrum.
 

Makalić je uspeo da je slika mobilnim telefonom i fotografiju je dostavio policiji koja je potom pronašla Karlu u obližnjoj šumi.

Nakon opsežne istrage kalesijske policije, bračni par je uhvaćen 17. maja ove godine. Određen im je jednomesečni pritvor. Devojku su nakon ispitivanja pregledali u bolnici i smestili je u sigurnu kuću. Njena majka Kristina se takođe nalazi u BiH, nije uhvaćena, ali je pod nadzorom policije.

2024 © - Vesti online