Sreda 20.01.2010.
03:00
Seecult, Vestionline

"Soul Kitchen" u bioskopima


Prema sinopsisu, mladog vlasnika restorana, Zinosa, napustila je dugogodišnja devojka Nadin.

Pošto je više vremena provodio u restoranu nego sa njom, ona odlučuje da prihvati posao koji joj je ponuđen u Šangaju.


“Soul Kitchen” i ne vrvi od gostiju u poslednje vreme, a Vilhelmzburg, kraj u kome se nalazi restoran, daleko je od urbanog i užurbanog srca Hamburga.

Zinos, ne znajući šta da radi, odlučuje da prati Nadin i zato pokušava da proda restoran. Pre nego što i sam primeti - preostanu još tri nedelje do njegovog zatvaranja.

F.Akin

 

Fatih Akin je stekao slavu pobedničkim filmom Berlinala 2004. “Glavom kroz zid”, te ostvarenjima “Zvuci Istanbula” i “Na ivici raja”, a za “Soul Kitchen” dobio je specijalnu nagradu žirija u Veneciji prošle godine, kao i nagradu “Young Cinema”.

Tokom te tri nedelje restoranom zavlada potpuna anarhija - šef kuhinje kuva ono što je oduvek želeo, novi DJ pušta muziku uz koju gosti igraju posle obroka, umetnici izlažu svoje radove, a gostima se sve to sviđa!


Glasine o kultnom restoranu “Soul Kitchen” polako počinju da se šire Hamburgom.

Na poslednjoj žurci Zinos shvata da je pogrešio prodavši restoran. A kada shvata da će na tom mestu biti izgrađen tržni centar, Zinos kreće u bitku da povrati “Soul Kitchen”…
 

Fatih Akin je i scenarista filma “Soul Kitchen”, a glumačku postavu čine Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Anna Bederke...

2024 © - Vesti online